راهنمای جامع پرورش و خرید بچه ماهی کپور
پرورش و تولید موجودات زنده از هر گونه ای که باشد بسیار حساس می باشد. راهنمای جامع پرورش و خرید بچه ماهی کپور و مواردی مشابه این در هر زمینه ای از پرورش موجودات زنده بسیار می تواند مفید باشد. در صورتی که این پرورش بدون رعایت اصول اولیه صورت پذیرد به مشکل خواهد خورد و صاحب فارم پرورشی از لحاظ مالی متضرر خواهد شد.
سرفصل های اصلی راهنمای جامع پرورش و خرید بچه ماهی کپور:
در ابتدا در بحث راهنمای جامع پرورش و خرید بچه ماهی کپور به مهمترین موضوعات در انتخاب بچه ماهی می پردازیم:
- بچه ماهی، ماهی کپور بایستی از لحاظ ظاهری سالم قوی و در قسمت نخاع و ستون فقرات بدون هیچ انحنا و مشکلی باشد.
- در سرفصل راهنمای جامع پرورش و خرید بچه ماهی کپور بیان شده است که چشم های این گونه از بچه ماهی ها بایستی کاملا سالم و بدون هیچ برآمدگی و فرورفتگی غیر طبیعی باشد.
- سالم بودن باله های پشتی و دمی و شکمی از لحاظ شفاف بودن و نداشتن پارگی و دم خوره.
- سالم و منظم بودن فلس ها و کامل بودن شعاع های باله ای در هر دو طرف
- داشتنی پوستی نرم و لطیف و با رنگ شفاف در بچه ماهی ها یکی از مهمترین مواردی است که در راهنمای جامع پرورش و خرید بچه ماهی کپور بیان شده است.
- داشتن سرزندگی: این مورد را با قرار دادن بچه ماهی در کف دست می توان تست کرد. که با قرار گرفتن در کف دست باید دارای جنب و جوش کافی باشد.
نحوه حمل و نقل بچه ماهی ها در راهنمای جامع پرورش و خرید بچه ماهی کپور:
بعد از موضوع مهم خرید بچه ماهی کپور و پرورش بچه ماهی نحوه حمل بچه ماهی ها تا فارم یکی از مهمترین موارد می باشد. در صورتی که این حمل به درستی صورت نگیرد علاوه بر تلفات حین حمل دچار مشکلات فراوان در دوره پرورش نیز خواهید شد. در حمل و نقل بچه ماهی ها باید دما و اکسیژن مناسب با توجه به مسافت و مدت زمان حمل تعیین شود.
نحوه رهاسازی بچه ماهیان در استخر:
با توجه به راهنمای جامع پرورش و خرید بچه ماهی کپور بایستی در زمان تخلیه بچه ماهیان به استخر هم دما سازی صورت پذیرد. برای این منظور آب استخر به صورت تدریجی به تانکر حمل کننده بچه ماهیان اضافه می شود. تفاوت دمای بین تانکر و استخر بایستی 1 الی 2 درجه باشد تا استرس دمایی به این موجودات وارد نشود.
اصول پرورش ماهی کپور با توجه به راهنمای جامع پرورش و خرید ماهی کپور:
بخش استخر:
- آماده سازی استخر: برای این منظور بایستی قبل از آبگیری لایروبی و تمیز کردن و خارج کردن رسوبات کف استخر صورت پذیرد.
- ضد عفونی استخر: آهک پاشی و استفاده از محلول های ضدعفونی مخصوص برای دیواره و کف استخر بایستی انجام شود.
- نصب توری: برای جلوگیری از موجودات و گیاهان مزاحم و بیماری زا بایستی در قسمت های ورودی و خروجی آب و قسمت بالایی در استخر های سرباز از توری استفاده شود.
- تنظیم ارتفاع آب با توجه به حجم ماهی ها و اندازه استخر بعد آبگیری.
- یکی از موارد مهم که در راهنمای جامع پرورش و خرید ماهی کپور اندازه گیری میزان آب ورودی و خروجی به استخر قبل از ورود بچه ماهی ها می باشد.
- کوددهی استخر: یکی از مهمترین مواردی که باعث می شود تا نمودار رشد شما صعودی باشد و فارم شما کمتر دچار مشکل و بیماری شود این مورد بسیار مهم می باشد که قبل آبگیری استخر باید انجام شود.
تامین اکسیژن استخر:
یکی از مهمترین مسائلی که برای پرورش ماهیان در هر دو گونه سردابی و گرمابی مطرح می باشد هوادهی و تامین اکسیژن آب استخر می باشد. در راهنمای جامع پرورش و خرید ماهی کپور توصیه شده است که با توجه به نوع آبی که آب استخر را تامین می کند میزان این هوادهی تعیین می شود. عمدتا برای آب چاه استفاده از برج های هواده و برای استخر های روباز استفاده از فواره ها با اندازه های مختلف رایج می باشد. همچنین نوع دیواره و کف استخر و محل تاسیس استخر نیز در این موضوع تاثیرگذار می باشد.
پیشنهاد های راهنمای جامع پرورش و خرید ماهی کپور در خصوص وزن مناسب رهاسازی ماهی در استخر:
این موضوع با توجه به آب و هوای محل تاسیس استخر، دمای هوا، تعداد روز های آفتابی ماه و دمای آب تعیین می شود. بهترین زمان برای رها کردن ماهی های یک گرمی اواخر اسفند ماه می باشد. در بهترین حالت می توان در هر متر مربع به تعداد 1 تا 4 قطعه ماهی به استخر اضافه کرد. بایستی توجه داشت که دمای آب استخر در طول پرورش برای این گونه نباید به زیر 18 درجه سانتیگراد برسد.
در انتها:
در نظر داشته باشد استفاده از راهنمای جامع پرورش و خرید ماهی کپور شما را در پرورش و عدم انجام اشتباه بسیار یاری خواهد کرد. در صورت عدم توجه به موارد ذکر شده در این راهنما در فارم با مشکلات عدیده ای برخورد خواهید کرد.