خوراک ماهی
محیط زیست در نوع خوراک ماهی ها تاثیر بسزایی دارد. غذای آنها از انواع مختلفی تشکیل میشود مهمترین خوراک برای آنها جلبک دریایی ، پلانکتون ها و اسفنج ها هستند. ماهی ها از نظر رژیم غذایی به سه دسته تقسیم میشوند که شامل : گوشتخوار همه چیز خوار و گیاهخوار است البته از غذاهای دیگری هم میتوانند استفاده کنند ولی با توجه به رژیم غذایی، اگر خوراک ماهی ها مربوط به خودشان باشد بهتر است.
ماهی
خوراک ماهی گوشتخوار : این دسته از ماهی ها با دندان های تیزی که دارند به ماهیان کوچک حمله میکنند. این نوع ماهی را باید در آکواریوم تنها گذاشت چون باعث میشود به ماهی های دیگر آسیب برساند.
ماهی همه چیز خوار : این نوع از ماهی ها هم از حیوانات و هم گیاهان ، جلبک های تک سلولی ، گیاهان آبزی و بعضی از نرمتنان تغذیه میکنند.
خوراک ماهی گیاهخوار : همانطور که از نامشان پیداست از مواد گیاهی مثل گیاهان آبزی و جلبک ها تغذیه میکنند.
خوراک ماهی های خانگی چیست ؟
خوراک ماهی های خانگی غذاهایی از قبیل : قرص های خوراکی دانه های گرانول و پوسته ها میباشد. هرچند این ماهی ها دانه های ریز سویا ، نخود سبز ، سبزیجات و کدو را هم میتوانند بخورند. غذا خوردن در ماهی ها، تفاوت هایی باهم دارد چرا که گرفتن غذا توسط ماهی به شکل دهان آنها بستگی دارد. برخی از ماهیان غذا را از سطح آب میگیرند و این به خاطر این است که دهان آنها فوقانی میباشد مثل ماهی های لابرینت دار و زنده زا ها. بعضی ماهی ها غذایشان را از عمق آب میگیرند مثل گلدفیش ها و بارب ها، این نوع از ماهیان دهانی مستقیم دارند. نوع دیگری از ماهیان غذایشان را از بستر آب میگیرند و دهانی تحتانی دارند مثل گربه ماهی ها. بهترین گزینه برای تغذیه ماهی غذای کمتر در دفعات بیشتر است. ماهیان در مرحله نوزادی نسبت به مراحل رشد غذای بیشتری مصرف میکنند.
انواع خوراک ماهی های آکواریومی :
برای نگهداری از آنها باید به گونه و نوع ماهی دقت کنید. غذاهای مناسب آنها عبارتند از : غذا های خشک ، خاکزی ، آبزی و حتی میتوان از غذا های تازه مانند جگر گوسفند ، دل گاو و مرغ هم استفاده کرد.
غذا خشک :
اگر وقت لازم برای درست کردن خوراک ماهی را ندارید میتوانید به جای آن از غذای خشک استفاده کنید که قیمت آن نسبت به غذایی که خودتان درست میکنید بیشتر است. غذای خشک در شکل های متنوعی وجود دارد مثل : پودر ، قرص ، محلول های مکمل که بهتر است در زمان خریداری از بهترین برند استفاده کنید که دارای برچسب آنالیز شیمیایی اس هم باشد.
غذاهای زنده خاکزی :
این نوع از خوراک ماهی دارای انواع مختلفی است که چند نمونه آن عبارتند از :
کرم خاکی : خاک های حاصلخیز منبع این نوع از کرم ها میباشند. بعد از پیدا کردن، آنها را باید کامل شست و به ماهی های بزرگ بدهید و حتی میتوانید آنها را ریز کنید و به ماهی های کوچک تر دهید.
مگس سرکه : این نوع مگس ها ریز هستند و میتوان آنها را از روی میوه های له شده و یا داخل شیشه های سرکه پیدا کرد.
کرم سفید : نام دیگر آن گریندال است که در خاک کود زندگی میکند و اندازه آن 20 الی 30 میلی متر است.
غذاهای زنده آبزی :
در ادامه با چند نوع از غذا های زنده آبزی آشنا میشوید، این غذا ها در برکه های آب یافت میشود و با کمک تور و ظرف های درب دار میتوان آنها را صید کرد.
آرتیما : این موجود در دریاچه ارومیه یافت میشود و به تخم میگو شهرت دارد و نمونهای دیگر از خوراک ماهی محسوب میشود. این خوراک را میتوان به صورت بسته بندی تهیه کرد.
توبیفکس : این کرم های قرمز در کف برکه های راکد وجود دارند. قبل از مصرف باید کاملا شسته شوند چرا که در محیطی بی هوازی رشد و نمو میکنند.
روتیفرها : آنها در آب شیرین زندگی میکنند. برای تکثیر این نوع از خوراک ماهی میتوان مقداری از آن را داخل یک ظرف که آن را با علف خشک و آب جوشیده پر شده است بریزید و فرصت دهید چند روز در همین حالت بماند.
روتیفرها
دافنی : یک نوع خوراک ماهی مناسب برای ماهی های آکواریومی به حساب میآید که بدنی گرد با نیم رخ بیضی شکل دارد. طول آن 1 الی 3 میلی متر میباشد.
نکاتی که باید در غذا دادن به ماهی به آنها توجه کرد :
- کم و زیاد شدن دما باعث تغییر اشتها در ماهی ها میشود.
- سعی کنید غذا را در روز به آنها بدهید چون در شب باعث آلودگی آب میشود.
- تعداد وعده های غذا دهی در ماهیان نوزاد نسبت به ماهیان بالغ باید بیشتر باشد.