بچه ماهی آزاد
این روز ها شغل پرورش بچه ماهی به یکی از شغل های پر رونق تبدیل شده است و البته طرفداران زیادی هم دارد. در این میان، هر کس به دنبال پرورش یک ماهی خاص است اما یکی از ماهی های پرطرفدار، ماهی آزاد است. این کار با اینکه زیبایی های بسیار زیادی دارد، اما باید به شکلی اصولی و با استفاده از بچه ماهی آزاد انجام گیرد تا بتواند سود زیادی را نصیب شما کند. در این محتوا همراه ما باشید تا روش های اصولی پرورش ماهی آزاد را خدمت شما عرض کنیم.
پرورش بچه ماهی
برای پرورش ماهی آزاد، اولین کار خرید بچه ماهی نیست. بلکه اولین کار، فراهم نمودن یک محیط مناسب برای پرورش ماهی است. در این خصوص ابتدا بهتر است یک آکواریوم نسبتا بزرگ را فراهم کنید. استفاده از آکواریوم های با حجم زیر 50 لیتر آب به هیچ عنوان توصیه نمی شود. زیرا محیط این آکواریوم ها بسیار کوچک است و موجب بروز فشار بر روی ماهی ها خواهد شد.
همچنین توجه داشته باشید که محیط آکواریوم خود را نیز باید مهیا کنید. کف آکواریوم را از مواد مغذی پر کنید و روی آن را با استفاده از ماسه بپوشانید. همچنین از یک تصفیه آب مناسب نیز غافل نشوید تا میزان PH آب متناسب با زندگی ماهی ها فراهم شود. اگر از لوازم تزیینی هم برای آراستن محیط آکواریوم استفاده کنید، ایده چندان بدی نیست. چرا که در این صورت ماهی ها احساس امنیت بیشتری با محیط می کنند و این امر در رسیدن شما به موفقیت تاثیرگذار خواهد بود.
تا حد امکان آکواریوم را پر آب کنید. البته نباید آب از آن لبریز شود. زمانی مرسوم بود که برای پرورش بچه ماهی از نمک های دریایی هم استفاده می شد. البته این کار برای افرادی که صرفا ماهی های سازگار با آب شور را پرورش می دهند بد نیست اما برای ماهی هایی که با آب شیرین سازگار تر هستند، ایده مطلوبی نیست. بنابراین اگر قصد استفاده از نمک دریایی را دارید، این امر را حتما مدنظر داشته باشید. بعد از بررسی جوانب مسئله، می توانید هم اکنون کار خود را شروع کنید.
آغاز پرورش ماهی با استفاده از بچه ماهی آزاد
اکنون با خرید بچه ماهی می توانید کار خود را آغاز کنید. به ماهی های خود غذای مناسب بدهید و توجه کنید که آب باید در آکواریوم گردش داشته باشد. به این ترتیب باکتری های حاضر در آب موجب مقاوم شدن ماهی های شما خواهند شد. همچنین از قرار دادن سایر جانداران مانند خرچنگ و لاک پشت در کنار ماهی ها خودداری کنید تا سلامتی ماهی های شما به خطر نیفتد.
مدتی پس از بالغ شدن ماهی های خود، بهتر است که نر ها را از ماده ها جدا کنید تا فشرا جفت گیری بیش از حد بالا نرود. در زمان جفت گیری قرار دادن یک یا دو نر در کنار ماهی های ماده می تواند مشکل را حل کند. پس از باردار شدن و به دنیا آمدن نوزادان جدید، بهتر است که مادر را نیز از نوزادان جدا کنید. زیرا دیده شده است که گاهی مادر اقدام به خوردن بچه ماهی ها می کند. بنابراین تا حد امکان بچه ماهی ها را در فضای جداگانه نگهداری کنید تا به سلامتی آنها آسیبی وارد نشود.
بیماری های خطرناک برای پرورش ماهی
در بحث پرورش بچه ماهی آزاد نباید از بیماری های این حوزه نیز چشم پوشی کرد. در واقع بیماری های زیادی هم وجود دارند که ممکن است برای ماهی های شما به شدت آسیب زا باشند. مهم این است که شما شرایط را کاملا بسنجید و با آگاهی نسبت به آن عمل کنید.
یکی از بیماری های متداول در پرورش بچه ماهی، نکروز است. این بیماری گاهی اوقات به شکل وضعیت نامتداول شنا در بچه ماهی ها خود را نشان می دهد. البته گاهی نیز به شکل بی قراری در ماهی خود را نشان می دهد. با این حال اگر شما یک بچه ماهی خریداری کنید و هیچ یک از این علائم را نداشته باشد، نمی توان با قطعیت گفت که ماهی شما فاقد آن است. بنابراین بهتر است که برای خرید بچه ماهی به سراغ یک مرکز معتبر بروید تا با مشکلات این حوزه مواجه نشوید.
همچنین بهتر است که در پرورش بچه ماهی نظافت را نیز به خوبی رعایت کنید. بهتر است که حتی در این کار وسواس نیز به خرج دهید. از تماس اشیا آلوده و دستان خود به ماهی ها خودداری کنید و تا حد امکان سعی کنید که ماهی خود را دور از عوامل بیماری زا نگهداری کنید.
همچنین ماهی های خود را مدام زیر نظر داشته باشید تا اگر یکی از آنها به بیماری مبتلا شد، پیش از آنکه دیر شود بتوانید آن را از سایرین جدا کنید. البته این جداسازی نیازمند سرعت عمل است و گاهی اوقات انچنان دیر می شود که شما نمی توانید کاری انجام دهید. بنابراین بهتر است بر پایه شعار پیشگیری بهتر از درمان عمل کنید تا شانس بیشتری برای رسیدن به موفقیت داشته باشید.