انواع ماهی
ماهی ها انواع مختلفی دارند. با در نظر گرفتن خوراکی یا غیر خوراکی بودن، بسته به مکان پرورش آنها ، انواع ماهی های خوراکی به دو دسته تقسیم میشوند:
- ماهی های دریای شمال
- ماهی های دریای جنوب
با توجه به اینکه ماهی های دریای شمال دارای تیغ هستند؛ پولک های بیشتری نسبت به ماهی های دریای جنوب دارند. انواع ماهی در دریای جنوب دارای فقط یک اسکلت میانی هست که استفاده آنها را راحت نموده است.
انواع ماهی هم در شمال و جنوب کشور بسته به ذائقه، طرفدار خاص خودش را دارد.
برای پرورش هر کدام از این انواع ماهی ها نیازمند شناخت پرفروش ترین انواع ماهی ، شرایط پرورش بچه ماهی ، چگونگی خرید و فروش انواع ماهی در محلی که قصد پرورش داریم ، هستیم.
پرورش انواع ماهی از قدیمی ترین روش ها برای تهیه ی یک منبع غذایی با کیفیت است. منبعی که از مقاوم ترین و پرفروش ترین ماهی های آب گرم میتوان ماهی کپور را نام برد.
ماهی کپور اغلب در مناطق جنوب پرورش داده میشود. با این وجود در مناطق شمالی هم با محیط سازگار و قابل صید وپرورش هستند.. برای کسب نتیجه مطلوب نیازمند صرف وقت ، آموزش های مناسب و اطلاعات کافی است تا هنگام وارد شدن به این بازار کار با مشکلاتی مواجه نشوید.
در این مقاله به صورت مختصر به معرفی اصول و پیشنهاداتی در خصوص پرورش انواع ماهی علی الخصوص پرورش ماهی کپور خواهیم پرداخت.
مهم ترین عوامل در پرورش انواع ماهی
مهم ترین عاملها در پرورش انواع ماهی و بچه ماهی کپور به شرح زیر است.
- آب مناسب
- تغذیه مطلوب
- محل مناسب پرورش ماهی
- تفکیک سن و وزنی ماهی ها
- تراکم ماهی ها
- کود دهی محل پرورش
- بیماری های موجود برای انواع ماهی ها
آب مناسب برای پرورش ماهی کپور
آب مناسب برای پرورش ماهی کپور یک مولفه موثر است. با توجه به اینکه موجودات آبزی از شرایط ویژه ای بسته به محل زندگی به نسبت مابقی جانداران برخوردارند.
شرایط آب برای پرورش آنها باید مساعد باشد؛ که در این بین توجه به نکات زیر برای پرورش ماهی کپور لازم و ضروری است.
دمای مناسب برای افزایش رشد و کیفیت ماهی کپور در بازهی ۲۵ الی ۲۸ درجهی سانتیگراد است. از دیگر نکات ضروری در پرورش ماهی کپور میزان اسیدیته آب است.
اسیدیته باید حدود ۶ تا ۹ باشد. در غیر این صورت سبب آسیب رساندن به بافت بدن ماهی و مرگ و میر ماهی ها میشود. میزان اکسیژن آب بسته به محل پرورش ماهی کپور ۱ میلی گرم در لیتر است.
از آنجایی که آب های گرم درجه شورتری به نسبت دارند ، میزان شوری آب تقریبی ۱ گرم در هر لیتر هست. شفافیت آب هم در تغذیه ماهی کپور هم بر دستگاه تنفسی آنها و هم در دید آنها برای یافتن غذا تاثیر بسزایی دارد.
تغذیه مطلوب انواع ماهی کپور
برای خرید بچه ماهی کپور حتما به تغذیه آنها توجه داشته باشید. تغذیه مطلوب نیز در خرید بچه ماهی کپور موثر است! اما چگونه؟
ماهیهای کپور قابلیت هر تغذیه ای را دارند اما برای حفظ بافت خوراکی آنها بهتر است که تغذیه مناسب و اصولی داشته باشند. بچه ماهی های کپور نیاز به شش وعده غذایی دارند و در هر وعده چیزی حدود ده گرم غذا لازم دارند.
بهترین و با اهمیت ترین غذا برای انواع ماهی ها به خصوص ماهی کپور غذاهای خشک ترکیبی از گندم ، جو ، ذرت ، سویا و پودر مواد مغذی است؛ تا تمام مواد مورد نیازشان را دریافت کنند.
- ماهی کپور به نسبت سایر انواع ماهی ها و ماهی های دریای جنوب از قیمت کمتری برخوردار است اما لازم به ذکر است که کیفیت بالاتری نسبت به سایرین دارد.
محل مناسب پرورش انواع ماهی کپور
محل پرورش یکی دیگر از مولفههای نیازمند توجه در هنگام خرید بچه ماهی کپور میباشد. در انتخاب جایگاه مناسب برای پرورش انواع ماهی ها باید به نکاتی توجه کنید.
نکاتی چون وجود منابع آبی با کیفیت ، امکان فروش ماهی در منطقه جایگاه پرورش، دسترسی به بازارهای فروش و راه های حمل و انتقال بچه ماهی های کپور. همچنین باید به سیستم های پرکاربرد برای استفاده از حوضچه ها توجه نمایید.
تفکیک سن و وزنی ماهی ها
درهنگام خرید بچه ماهی کپور باید حواستان باشد تا در جایگاه با توجه به سن و وزنشان از هم تفکیک شوند؛ تا میزان تغذیه به نسبت رشد و اندازه آنها تقسیم شود.
تراکم ماهی ها
پرورش ماهی کپور در استخر بستگی دارد به اندازهی جایگاه شما. وزن بچه ماهی های کپور خریداری شده توسط شما که هرکدام وزنی معادل ۲۰ الی ۵۰ گرم دارند.
کود دهی محل پرورش
کود دهی جایگاه پرورش برای انواع ماهی ها یکسان است؛ زمان مناسب آن در بازه ی ماه آخر سال تا اواخر فروردین ماه می باشد.
کود محل پرورش باعث ایجاد ریز موجوداتی می شود. ماهی های کپور از آن تغذیه کرده و با رشد بچه های های خریداری شده شما این ریز موجودات هم تولید مثل کرده. همیشه در جایگاه می مانند و سبب رشد سریعتر و سود رسانی بیشتر به شما میشوند.
بیماری های موجود برای ماهی ها
در هنگام خرید ماهی و یا خرید بچه ماهی کپور میبایست به وجود بیماری توجه داشته باشید. بیماری همانطور که برای سایر جانداران وجود دارد انواع ماهی ها را هم در صورت عدم مراقبت لازم در بر میگیرد.
بهتر است به منظور جلوگیری از ابتلای آنها به بیماری در ابتدا جایگاه را ضدعفونی کنید. سپس خود بچه ماهی های خریداری یا صید شده تان را به مدت حداکثر ده دقیقه به آب نمک بسپارید.
در صورتی که بدن آنها در اثر اصابت با تور زخمی شده باشد این کار خطر ابتلای آنها به سایر بیماریها را کاهش می دهد.
کلام آخر درباره خرید بچه ماهی کپور
در این مقاله سعی شد تا شما را با خرید موفق بچه ماهی کپور آشنا کنیم.
تمامی افرادی که اقدام به تاسیس پرورش ماهی میکنند. در ابتدا باید بدانند که جایگاه پرورش آنها برای انواع ماهی مناسب باشد.
سپس با توجه به نیاز محلی آن منطقه و بازار روز و دسترسی های موجود شرایط را فراهم کنند. به این ترتیب گونه ای از ماهی که فروش بیشتری دارد را انتخاب کنند.
بچه ماهی های کپور با توجه به نوع آنها و حجم فروش ، با قیمت های گوناگونی برای خرید یافت میشود.
لازم به ذکر است، که به دلیل تفاوت شرایط خرید بچه ماهیهای کپور و همچنین فروش آنها ، پرورش دهندگان با توجه به محل پرورش و موارد اقتصادی باید اقدام به خرید نمایند.
حتما قبل از اقدام به خرید بچه ماهی های کپور دانش کافی در رابطه با انواع آن را به دست آورده باشید؛ و با یک فرد با تجربه در این حوزه مشورت نمایید.