هدف از خرید بچه ماهی چیست؟
یکی از مشاغل پرسود در کشورمان که مورد توجه طیف وسیعی از افراد قرار گرفته، پرورش ماهی است. اگر اصول پرورش ماهی را بلد باشید و بدانید برای تکثیر و ازدیاد ماهیان، چه اقداماتی باید انجام دهید؛ خیلی زود برگ برنده در دستانتان قرار خواهد گرفت. اما یکی از انواع ماهی که برای پرورش انتخاب می گردد؛ بچه ماهی است. در حقیقت هدف از خرید بچه ماهی ، پرورش و تکثیر آن است. اگر واقعا به کار وارد باشید و 0 تا 100 پرورش ماهی را یاد بگیرید، خیلی زود پیشرفت کرده و شاهد بهترین نتایج خواهید بود. پس فرصت را از دست نداده و همین حالا برای خرید بچه ماهی اقدام کنید. حتی یک دقیقه را هم از دست ندهید!
راهنمای خرید بچه ماهی
اگر تصمیم به خرید بچه ماهی گرفته اید؛ باید نکاتی را به عنوان راهنما مد نظر قرار دهید. در حقیقت نکاتی که خواهیم گفت، به عنوان راهنمای خرید بچه ماهی به کمکتان آمده و به کسب تجربیات بهتری از خرید منجر خواهند شد. اما اگر از این نکات غافل شده و مثل یک فرد ناآگاه رفتار کنید، شک نکنید که خریدتان به شکست منجر شده و طعم ناخوشایند نارضایتی را خواهید چشید. در ادامه، این نکات را بررسی خواهیم کرد:
انتخاب مقاوم ترین گونه ماهی
اگر مایلید به بهترین نتیجه خرید بچه ماهی دست یافته و طعم خوش رضایت را بچشید، پس در انتخاب خود، بیشتر دقت نمایید. باید گونه ای از بچه ماهی را انتخاب کنید که دارای مقاومت بیشتر باشد. یعنی اگر شرایط محیطی تغییر پیدا کرد، بچه ماهی، سریع، مقاومتش را از دست نداده و تلف نشود.
بررسی نحوه تکثیر ماهی
حتما نحوه تکثیر بچه ماهی را بررسی کرده و مطمئن شوید که تکثیر و پرورش آن راحت است. برخی از گونه ها دارای شرایط دشوارتری برای پرورش بوده و باید قید آنها را بزنید.
بررسی سازگاری بچه ماهی با منطقه شما
ممکن است منطقه شما با بچه ماهی، سازگاری نداشته باشد. آن وقت، نتیجه چه خواهد شد؟ نابودی بچه ماهی و اتلاف سرمایه هنگفتی که بابت خرید بچه ماهی صرف کرده بودید. پس ابتدا بررسی کرده و ببینید آیا بچه ماهی انتخابی با منطقه شما سازگار است یا نه و بعد آن را انتخاب نمایید.
توجه به کیفیت، نه قیمت
به هنگام خرید بچه ماهی، هیچگاه جذب قیمت نشوید. تجربه ثابت کرده اگر قیمت بچه ماهی ارزان باشد، کیفیت آن چندان مطلوب نبوده و در نهایت، عواقبی تلخ در انتظارتان خواهد بود.
بررسی سلامت ماهی
اگر بچه ماهی دچار بیماری باشد، باز هم باعث نابودی سرمایه شده و به جای سود، ضرر می دهد. پس بهتر است ابتدا از وضعیت سلامت بچه ماهی اطمینان پیدا کرده و سپس آن را انتخاب کنید. اگر چشم های ماهی بیرون زده بود؛ یعنی صلاحیت انتخاب ندارد.
بررسی آبشش ها
در ادامه بررسی وضعیت سلامت بچه ماهی باید بگوییم بررسی آبشش ها هم الزامی است. وجود هرگونه رنگ غیر طبیعی، نشان از وجود بیماری در بدن ماهی داشته و زخم و انگل هم نشانه های خوبی نیستند.
همه بدن بچه ماهی را به خوبی وارسی کنید تا چیزی از قلم نیفتد. برای مثال اگر به سر بچه ماهی دقت کرده و آن را چک کنید، خواهید دید که اندازه طبیعی دارد؛ یعنی نه بزرگتر از جثه ماهی است و نه کوچک تر از آن.
گونه های مناسب برای خرید کدامند؟
یکی از سوالاتی که پیش از خرید بچه ماهی در ذهن به وجود می آید؛ این است که بهترین گونه های ماهی برای خرید و پرورش کدامند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم هر چند گونه های مختلفی از بچه ماهی وجود دارند؛ اما دو گونه رایج که طبق تجربیات سایر پرورش دهندگان، بهترین گزینه محسوب می شوند، ماهیان قزل آلا و کپور می باشند. البته این دو برای پرورش در محیط های خانگی، مناسب به نظر رسیده و در صورت مهارت فرد در پرورش ماهی، درآمدزایی خوبی خواهند داشت. در ادامه باید بگوییم ماهی کپور، خود به انواع مختلف تقسیم می گردد؛ مانند: کپور سفید، کپور نقره ای، کپور سر گنده و کپور معمولی. ماهی قزل آلا هم به نمونه های گوناگون طبقه بندی می گردد: قزل آلا قهوه ای، قزل آلا آپاچی، قزل آلا پولاد سر، قزل آلا ببری، قزل آلا سالمون، قزل آلا خال قرمز، قزل آلا رنگین کمان و قزل آلا طلایی.
سایر گونه های این آبزی
به جز بچه ماهی قزل آلا و کپور، گونه های دیگری نیز برای خرید وجود دارند. هر یک از این ماهیان در وزن های مختلف به فروش رسیده و می توانید متناسب با نیاز خود، آنها را خریداری نمایید. برای مثال می توان به اوزان 2 گرم، 20 گرم، 25 گرم، 100 گرم، 250 گرم و 500 گرم اشاره نمود. اما انواع گونه های این آبزی که برای خرید بچه ماهی می توانید به سراغشان بروید را نام خواهیم برد:
- آمور
- فیتوفاگ
- بیگ حد
- تیلاپیا
- سانشاکو
- شمشیری کو
- هاف بلک
- کپی هافمن
تقسیم بندی انواع بچه ماهی بر اساس کاربرد
پیش از اتمام خرید بچه ماهی؛ بهتر است اطلاعاتی را در خصوص تقسیم بندی انواع بچه به دست آورید. این تقسیم بندی بر اساس کاربرد ماهی صورت گرفته و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار خواهد داد:
ماهی خوراکی
خرید بچه ماهی خوراکی با هدف پرورش ماهیان خوراکی صورت می گیرد. در پایان دوره پرورش هم ماهیان، آماده عرضه به بازار شده و تبدیل به ماهی منجمد یا تازه برای مصارف غذایی می گردند. ماهی یکی از غنی ترین و سالم ترین منابع غذایی است که خواص بی پایان خود را متوجه مصرف کنندگان نموده است. این محصول حاوی امگا3 فراوان بوده و برای تقویت عملکرد مغز، موثر است.
ماهی زینتی
خرید بچه ماهی زینتی هم با هدف نگهداری در آکواریوم صورت می گیرد. این ماهیان با برخورداری از ظاهر زیبا و رنگی، زینت بخش فضاهای مختلف بوده و جهت دیزاین فضای داخلی، مناسب می باشند.
عوامل موثر بر قیمت بچه ماهی
خیلی از خریداران پیش از خرید بچه ماهی به قیمت آن اندیشیده و تا از قیمت بچه ماهی، اطمینان و اطلاع پیدا نکنند، اقدامی برای خرید نخواهند کرد. اگر قیمت بچه ماهی برای شما هم تبدیل به سوال و دغدغه ذهنی شده و مایلید تا از آن اطلاع حاصل نمایید؛ باید بگوییم که قیمت این آبزی با توجه به عوامل مختلف، برآورد و اعلام می گردد. در ادامه به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت:
نژاد
برخی از انواع بچه ماهی دارای نژاد ایرانی بوده و بعضی دیگر هم دارای نژاد خارجی از قبیل فرانسوی، اسپانیایی و غیره می باشند. طبیعتا قیمت بچه ماهی خارجی در مقایسه با نمونه های داخلی، گرانتر است.
سن
همه بچه ماهیان از سن مشترک برخوردار نیستند. لذا این مورد نیز بر قیمت خرید بچه ماهی تاثیر نهاده و آن را دچار افزایش یا کاهش نسبی خواهد کرد.
وزن
بدون شک ماهیانی که وزن بیشتری دارند، قیمت بالاتری هم خواهند داشت. پس ابتدا باید وزن ماهی را بررسی کرده و سپس قیمت آن را استعلام نمایید.
میزان کیفیت
نمونه های مختلفی از بچه ماهی وجود دارند. اما آیا کیفیت همه آنها یکسان است؟ قطعا خیر. آن دسته از بچه ماهیانی که کیفیت و هورمون بهتری دارند، دارای قیمت خرید بالاتر می باشند.
کسب مشاوره خرید بچه ماهی
خرید بچه ماهی یک امر حساس و مهم تلقی شده و نباید برای آن عجله کنید. بلکه باید ابتدا خوب جستجو کرده و بعد از پیدا کردن معتبرترین مرکز خرید بچه ماهی، این کار را انجام دهید. مراکز معتبر از فروشندگان متخصص و مجرب بهره برده و در نتیجه، تجارب بهتری از خرید را برایتان خلق خواهند کرد. در ضمن با اقدام از این طریق، مشاوره خرید بچه ماهی را به طور کامل دریافت نموده و در نهایت، تجربه ای بی نظیر از خرید را کسب خواهید کرد.